3D mallinnus Pyhan Huippu PohjoisExpress pieni

 Tulossa Pyhälle: Suomen ehkäpä odotetuin tuolihissi PohjoisExpress

Uusi PohjoisExpress kuljettaa Pyhän huipulle 2 400 laskijaa tunnissa ja matka kestää alle 5 minuuttia, eli kaksi kertaa enemmän asiakkaita ja puolet lyhyemmässä ajassa kuin nykyinen ankkurihissi. Pyhän vastuullisuusohjelman hengessä hissi hankitaan käytettynä Itävallasta, peruskorjataan ja asennetaan kesällä 2021. Rakennustyöt aloitetaan jo kesällä 2020.

PohjoisExpress on ns. hybridihissi, jossa on sekä suojakuomullisia tuoleja että myrskytuoleja. Myrskytuoleilla hissiä pystytään pitämään avoinna kovillakin tuulilla, joita ilmastonmuutoksen uskotaan lisäävän. Malli on osoittanut toimivuutensa Pyhän sisartunturissa Rukalla, jossa vuosi sitten avattuun Rukan VillageExpressiin hankittiin myrskytuolit.


Pyhä lupaa ruuhkattoman hiihtokeskuselämyksen myös tulevaisuudessa


Myös Pyhän päähissi, 6-hengen PyhäExpress-tuolihissi muutetaan kesällä 2020 hybridihissiksi asentamalla siihen 20 uutta myrskytuolia. Samalla hissin kapasiteetti kasvaa kolmanneksella, kuten myös koko hiihtokeskuksen kokonaiskapasiteetti nousten 14 300 henkeen tunnissa.

Ainutlaatuinen tunturiluonto Suomen vanhimman kansallispuiston kainalossa luo arvokkaan perustan Pyhän toiminnalle. Pyhän kehittäminen perustuukin vastuulliseen ja pitkäjänteiseen toimintaan. Pyhästä tuli hiilineutraali hiihtokeskus ensimmäisenä Pohjoismaissa vuonna 2011 ja on ollut vastuullisen hiihtokeskusmatkailun edelläkävijä Suomessa 1990-luvulta saakka.

Pyhätunturi Oy:n paikallisjohtaja Jusu Toivonen vakuuttaa, että Pyhä säilyy aitona ja kotoisana hiihtokeskuksena.

– Emme ole tekemässä Pyhästä massakeskusta vaan haluamme kehittyä vastuullisesti ja asiakkaitamme kuunnellen. Tavoitteemme on olla maailman puhtain hiihtokeskus ja se velvoittaa meitä miettimään tarkkaan jokaista investointia.

Uudet investoinnit lupaavat hyvää myös kesämatkailulle, sillä myrskytuolien myötä maastopyöräilijät voidaan kuljettaa huipulle PyhäExpressillä jo ensi kesästä alkaen.

–Se avaa paljon uusia mahdollisuuksia maastopyöräilyn ja Pyhän huipulle sijoittuvan Feel the Peak -elämystuotteen kehittämiselle, Ville Aho kertoo.

Varaukset ja tiedustelut

Eija Ikäläinen

040 571 6683
info(at)pyhakirnu.fi